Katrina Rajapinnat

Katrinan rajapinnat helpottavat tiedon siirtämistä ja vaihtamista eri järjestelmien välillä. Rajapinnat vähentävät tiedon kirjauksen tarvetta ja pienentävät siirtämisestä syntyvän virheen mahdollisuutta.

Katrina Verkkomaksu

Katrinan Ilmoittautumislomakkeen täyttämisen yhteydessä ilmoittautuja voi samalla maksaa osallistumismaksun tapahtumaan verkkomaksun avulla. Verkkomaksaminen hoidetaan Paytrail palveluntarjoajan kautta. Katso video Katrina Ilmoittautumisesta ja Verkkomaksusta.

 

Populus-rajapinta

Rajapinnan avulla saat siirrettyä Katrinaan merkatut ylityötunnit euromääräisenä Populus -järjestelmään. Toteutunutta ylityötä vastaava summa tulee tällöin maksettavaksi Populus -järjestelmässä kirjatun peruspalkan lisäksi.

Rajapintaa käyttämällä ylityötunnit siirtyvät automaattisesti järjestelmästä toiseen, joten voit unohtaa manuaalisen siirtotyön. Rajapinnan ansiosta myös tieto maksetuista eristä tulee näkyviin ajantasaisena Katrinan raportteihin.

 

KatSync

KatSync -toiminnolla Katrinan henkilökalenterissa olevat tiedot siirtyvät matkapuhelimen kalenteriin. Myös matkapuhelimeen tehdyt kalenterimerkinnät siirtyvät Katrina -kalenteriin, joten sinun ei tarvitse merkata tapahtumia kahteen kertaan. Yksityiseksi määritelty merkintä pysyy koko ketjun ajan yksityisenä.

Kotikäynneillä ollessasi voit sopia uuden tapaamisajan ja merkitä sen suoraan puhelimesi kalenteriin, josta se siirtyy synkronoinnin suoritettuasi suoraan Katrinaan. KatSync -rajapinta on avain yhä joustavampaan työskentelyyn!

Lue lisää Katrina Mobiilista klikkaamalla tästä.

 

KIRKKO-verkko

KIRKKO-Verkkoa käytettäessä ohjelmiin on pääsy vain kyseiseen verkkoon liitetyltä tietokoneelta, joka tarjoaa tietoturvalisän koko seurakunnalle.

Esimerkiksi Katrina Diakonia voidaan määrittää käytettäväksi vain KIRKKO-Verkon sisällä, vaikka muu Katrina-ohjelmisto olisikin käytettävissä julkisessa verkossa.

 

Kirjuri

Katrinan rajapinta kirkkohallituksen Kirjuri-rekisteriohjelmaan takaa sen, että työntekijöillä on käytössään aina ajantasaiset tiedot. Rippikoulutoimintaan ja diakoniaan liittyvien rajapintojen ansiosta ilmoittautumisessa ei tarvita enää lainkaan paperilomakkeita tai manuaalista tietojen syöttämistä.

Rippikouluilmoittautumisten yhteydessä tiedot rippikouluun osallistuvista nuorista voidaan siirtää rajapinnan ansiosta suoraan Kirjuriin, kirkon yhteiseen jäsentietojärjestelmään. Näin tietoja ei tarvitse syöttää erikseen Kirjuriin.

Diakoniassa uutta jäsenkorttia luotaessa tiedot saadaan tuotua kätevästi Kirjurista Katrinaan, joten uuden jäsenkortin perustaminen on vaivatonta. Myös tietojen tarkistaminen ilman erillistä virastoasiointia mahdollistuu rajapinnan ansiosta.

 

Kipa

Katrina Diakoniasta on mahdollista lähettää avustuksena maksettavia asiakkaiden laskuja suoraan Kirkon palvelukeskukseen Kipaan Basware-rajapinnan avulla.

Lomalistamerkinnät ja tehdyt työtunnit saadaan myös vietyä Populus-järjestelmään, jonka lisäksi löytyy rajapinta SAP-maksuaineiston käsittelyyn Verkkomaksu –lisäosalle.

 

Procountor-yhteys

Katrinan Procountor-rajapintaa hyödyntämällä sinun ei enää tarvitse kantaa huolta maksuliikenteen sujuvuudesta. Rajapinnan avulla pysyt selvillä, kuka on maksanut laskun ja kenellä suoritus on vielä tekemättä. Rajapintaa hyödyntäen voit luoda laskut veloituksetta Katrinassa ja siirtää pelkän maksuaineiston Procountorin taloushallinto-ohjelmaan.

 

Status

Katrinan Ilmoittautumisesta on mahdollista siirtää laskutustietoja Statukseen. Laskutusaineisto muodostuu tekstimuotoisena siirtotiedostona omalle koneelle, josta tiedot haetaan Statukseen.

 

Single-Sign-On (SSO) ja Active Directory (AD)

SSO mahdollistaa Katrina-käyttäjien kirjautua KIRKKO-Verkkoon liitetyillä liitytyillä Windows-käyttöjärjestelmän tietokoneilla suoraan Katrinaan. Tällöin käyttäjä tunnistetaan hänen kirjauduttua Windowsiin omilla käyttäjätunnuksillaan. Katrinaa on mahdollisuus käyttää myös henkilökohtaisilla z-tunnuksilla kirjauduttaessa Katrinaan laitteilla, jotka eivät ole liitettynä KIRKKO-Verkkoon.

Myös Active Directory (AD) kirjautuminen on mahdollista. Kyseine kirjautuminen perustuu tunnus- ja salasanapariin, jolloin kirjautuja todennetaan AD-palvelimen kautta.

 

Rajapinnat julkaisujärjestelmiin

Katrina www-moduulin avulla on mahdollista viedä seurakunnan tapahtumatiedot suoraan seurakunnan nettisivuille. WWW-moduulin oma Lukkari-rajapinta on räätälöidysti suoraan Lukkari-julkaisujärjestelmää rakennettu rajapinta.

 

OptiWatti lämmityksen optimointiin

OptiWatti-rajapinnan avulla automatisoit lämmityksen varaustilanteen mukaan. Ominaisuutta hyödyntämällä minimoit lämmitysenergiakustannukset, vähennät henkilökunnan työmäärää ja pienennät kiinteistöjen hiilijalanjälkeä. Katrinasta kalenteritiedot siirtyvät automaattisesti OptiWatti-älyjärjestelmään, jolloin lämmitys menee päälle ja pois varaustilanteen mukaan.