background picture

FBC Turku

140/3fd7245d95aa185a7702edfa1e4593a0

FBC Turun toiminnanjohtaja Ville Lintunen kehuu, että uusi työkalu helpottaa salibandyseuran arkea. Seuramappi pitää pöydän siistinä.


FBC Turun toiminnanjohtaja Ville Lintunen istuu tyytyväisenä siistin työpöytänsä takana seuran pyhätössä Sport Gardenissa. Luulisi, että 450 jäsenen seuran toiminnanjohtajan pöydällä lojuisi papereita ja kansioita joka paikassa.

Siisteyden syy on Seuramappi-ohjelma, jonka salibandyn erikoisseura otti käyttöön viime keväänä.

- Aanelosia oli aiemmin joka paikassa. Eikä niitä papereita oikein voinut heittää lähiroskikseenkaan, kun niissä oli esimerkiksi tärkeitä sotu-tietoja, Lintunen toteaa.

Seurarekisterin ylläpito helpottui

FBC Turkuun kuuluu 21 harrastusryhmää, ja lisenssipelaajia on 350. Miesten edustusmiehistö pelaa kakkosdivarissa ja naiset kolmosdivarissa, mutta FBC on profiloitunut enemmän junioriseuraksi.

Aiemmin Lintusen työaikaa kului paljon muun muassa seurarekisterin ylläpitoon ja laskutuksen järjestämiseen.

- Tietoja kerättiin paperilapuille, joiden palauttaminen viivästyi usein. Ei yhden tiedon päivittämiseen mennyt kuin se kymmenen minuuttia, mutta sekin oli hyödytön kymmenminuuttinen.

Joukkueenjohtajat lähettelivät aiemmin Lintuselle taulukko-ohjelmien tiedostoja, jotka olivat usein eri formaateissa. Seuramapin avulla tiedot pysyvät siistissä järjestyksessä salasanan takana internetin syövereissä.

Vain nuorimmat velvoitettiin käyttöön

FBC Turku linjasi heti alussa, että vain nuorimmat ryhmät velvoitetaan ehti alussa Seuramappi-ohjelman käyttöön.

- Parempi lähteä tällä tavalla liikkeelle kuin lyödä heti nyrkkiä pöytään. Enemmänkin olemme suositelleet ohjelman käyttöä. Ja hyvin se on otettu vastaan.

FBC Turku ei ole enää tarvinnut tänä syksynä puolipäiväistä seuratyöntekijää, joka on hallinnoinut muun muassa seurarekisteriä.

Salibandyväki tottunut internetiin

Lintunen pitää Seuramappia oivallisena työkaluna juuri salibandyseuralle. Hän muistuttaa, että vuonna 1995 perustettu seura on kehittynyt nykytilaansa internet-aikakaudella.

- Salibandyihmiset ovat tottuneet, että asiat tapahtuvat netissä. Ei täällä ole sellaista asennetta, että kaikki pitäisi olla paperilla, koska ne ovat olleet viimeiset 60 vuotta, Lintunen naurahtaa.

Seuramapin ominaisuuksiin kuuluu, että ohjelma kehittyy koko ajan, ja tilaajat saavat automaattisesti päivitetyn version käyttöön. Lintunen uskookin, että Seuramappi kehittyy vieläkin enemmän sisäiseksi verkoksi.

- Uskon, että lähitulevaisuudessa Seuramapin kautta voi jakaa omalle seuralle materiaalia.

Yrityksellämme on yksi arvo: Rehellisyys.