BK-46 Handboll

Karjaalainen BK-46 Handboll on pitkät perinteet omaava käsipalloseura, joka päätti viime keväänä nykyaikaistaa toimintaansa valitsemalla käyttöönsä Seuramappi -toiminnanohjausjärjestelmän.

Selkeä järjestelmä laskutuksen ja jäsenrekisterin hoitamiseen

Monissa urheiluseuroissa eletään tällä hetkellä murroshetkeä, kun vanhemmat seura-aktiivit väistyvät nuorempien tullessa tilalle. Entisille toiminnoille ei ehkä löydykään enää tekijää yhtä helposti kuin ennen, mikä saattaa aiheuttaa kaaosta. Sukupolvenvaihdoksen voi kuitenkin hoitaa myös sujuvasti ja digitalisaatiota hyödyntäen, kuten Karjaalainen BK-46 Handboll meille osoittaa.

BK-46 Handboll on Suomen menestynein käsipalloseura miesten puolella, mutta seura tekee myös ansiokasta juniorityötä yhden päätoimisen toiminnanjohtajan johdolla. Vuoden 2016 keväällä seura päätti kartoittaa ratkaisua, joka kokoaisi seuran hallinnon vaatimat toimet yhden järjestelmän alle. Niinpä hallituksen jäsen ja seuran monitoimimies Kim Ahtola ryhtyi kartoittamaan eri vaihtoehtoja ja seura päätyi lopulta valitsemaan käyttöönsä Seuramapin.

”Jäsenistön rekisteröinti oli tärkeä asia, mutta oikeastaan perimmäinen syy hankkia järjestelmä oli laskutuksen selkeyttäminen.”

Ennen Seuramapin hankintaa seurassa hoidettiin tilitys kerran kaudessa ja etenkin kannatusjäsenten laskutus oli työlästä. Nykyisin laskut lähtevät oikeisiin osoitteisiin suoraan järjestelmästä, minkä ansiosta laskutuksen seurantaan käytetty aika on vähentynyt huomattavasti.

Usein uuden järjestelmän hankintakustannuksia saatetaan pitää suurina, unohtaen samalla järjestelmän tuoma positiivinen vaikutus seuran tulovirtaan pitkällä aikavälillä. BK-46 Handboll on todennut Seuramapin kannattavaksi hankinnaksi noin vuoden käyttökokemukseen pohjautuen.

”Seuramappi on ollut ehdottomasti kannattava sijoitus. Lisäksi pankkiyhteys -lisäpalveluun kannattaa satsata, sillä sen käyttö maksaa koko järjestelmän hinnan takaisin jo pelkästään siinä, että jäsenmaksut tulevat varmasti maksetuiksi”, pohtii Ahtola.

Toiminnanohjausjärjestelmän hankinta oli ensimmäinen askel seuran toiminnan digitalisoimisessa ja järjestelmän hankinta on ollut viisas ratkaisu myös ajankäytön tehostamisen näkökulmasta.

”Kokonaisuudessaan Seuramappi säästää paljon aikaa ja koko toiminta tulee kunnolla järjestäytyneeksi. Tällöin myös uusien jäsenten on helppo hypätä mukaan toimintaan”, toteaa Ahtola lopuksi.

mv-pyorailijat

Lue muita Seuramapin asiakastarinoita

Rauman Fera

Rauman Fera on perinteikäs urheiluseura, jonka toiminta keskittyy tyttö- ja naispesäpalloiluun. Suunnilleen 200 harrastajan voimin toimiva Fera tarjoaa mielekkään vaihtoehdon harrastaa pesistä seurassa, olipa lähtötaso lajiin mikä tahansa.

Lue lisää

Liikunnan Riemu

”Harrastaminen kiinnostaisi, mutta ei ehkä enää niin vakavalla otteella. Liikunnan Riemu tarjoaa monelle entiselle ja uudelle harrastajalle mahdollisuuden aloittaa harrastaminen mahdollisimman matalalla kynnyksellä.”

Lue lisää

BK-46 Handboll

Karjaalainen BK-46 Handboll on pitkät perinteet omaava käsipalloseura, joka päätti viime keväänä nykyaikaistaa toimintaansa valitsemalla käyttöönsä Seuramappi -toiminnanohjausjärjestelmän.

Lue lisää

Rauman Uimaseura

Urheiluseurat liikuttavat monia, mutta pyörivät usein harvojen voimin. Suuri määrä säilöttäviä tietoja ja informaation sujuva kulku aiheuttavat omat haasteensa vähälukuiselle seurajohdolle ja valmentajille. Rauman Uimaseurassa tiedon kulku ja harrastajien läsnäolon seuranta helpottuivat huomattavasti, kun seura päätti ottaa käyttöönsä Seuramappi -toiminnanohjausjärjestelmän.

Lue lisää

Swimming Jyväskylä

”Käytännön työnteko helpottui kertaheitolla. Jäsenkunta on oppinut hyvin, että ilmoittautumiset hoidetaan Seuramapin kautta ja nyt aikaa jää muuhunkin kuin vain taulukoiden tulkitsemiseen ja täyttämisiin”

Lue lisää

Rauman Salibandy

”Seuramappi on tuonut ratkaisun siihen pulmaan, mitä varten se alun perin hankittiinkin eli jäsenrekisteriin, mutta käyttömahdollisuudet ovat lopulta osoittautuneet paljon monipuolisemmiksi, mitä uskalsimme odottaa”

Lue lisää

Eurajoen Voimistelijat

”Ydinvoimapitäjässä siirryttiin Seuramapin myötä urheilussakin nykyaikaan”

Lue lisää

Karstulan Kiva

“Kaikkein parasta on se, että pystymme lähettämään Seuramapin kautta kaikki maksut viitteellisinä jäsenistölle. Meillä on pankin kanssa sopimus, jonka kautta he hakevat rahat järjestelmästä tilille. Näin pankkikulut on saatu selvästi aikaisempaa pienemmiksi.”

Lue lisää

Lahden Pyöräilijät Ry

Lahden Pyöräilijät ottivat Seuramapin käyttöönsä keväällä 2015. Seuran kausijulkaisuun kirjoitettiin juttu Seuramapista, johon haastateltiin henkilöitä sekä M&V Softwaren että Lahden Pyöräilijöiden puolelta.

Lue lisää