Järvenpään seurakunta

”Katrina vastaa jo lähes kaikista seurakuntamme työrutiineista. Taidamme kuitenkin olla aika vaativa käyttäjä, sillä tarvitsemme myös uusia ominaisuuksia. Kehitteillä ovat esimerkiksi sähköinen infotaulu tiedottamiseen ja appsi tapahtumakalenterimme jakamiseen Katrinasta”, kertoo kirkkoherra Vesa Koivisto.

Järvenpään seurakunnan tavoitteena on entisestään yksinkertaistaa työrutiineja. M&V Softwarelta toivotaan edelleen Katrinan kehittämistä.

”Tässä onkin olennaisen tärkeää, että meillä on kumppani, joka on halukas kuuntelemaan tarpeitamme. M&V Softwarella ei ole tarjolla vain tiettyä tuotetta, jolla pitää pärjätä, vaan he ovat valmiita kehittämään toiminnanohjausjärjestelmänsä ominaisuuksia”, sanoo Koivisto.

Mobiilius on paras ominaisuus

Perimmäinen tarve Katrinan hankinnassa oli kuitenkin simppeli.

”Tarvitsimme ennen kaikkea kalenterin, jota voi käyttää mobiilisti missä ja milloin vain. Samaa joustavuutta toivoimme työajanseurannalta. Työajan ilmoittaminen onnistuu nyt kohtuullisen helposti kännykällä. Mobiilius on ehdottomasti Katrinan paras ominaisuus”, sanoo Koivisto.

Kirkkoherra itse käytää säännöllisesti Katrinan kalenteria, tekee matkalaskuja, tilavarauksia, loma- ja työvuorolistoja sekä päivittää työajanseurantaa. Katrinan superkäyttäjiä ovat toimistohenkilöt.

”Katrina on helpottanut etenkin heidän työrutiinejaan, vaikka on sen käytössä ollut myös hieman alkukankeutta. Aikaisemmin he kuitenkin tarvitsivat eri asioiden hoitamiseen useita eri ohjelmistoja, mistä syntyi päällekkäistä kirjaamista. Nyt monet asiat hoituvat kootusti Katrinan kautta”, toteaa Koivisto.

Katrinassa on myös pieniä ominaisuuksia, jotka helpottavat yllättävän paljon arkisia askareita.

”Katrinalla voi esimerkiksi koostaa automaattisesti Kirkkohallituksen vaatimat vuosittaiset tilastointiraportit. Jokaisen työntekijän tulee vain muistaa merkata tilaisuuksien kohdalle kävijämäärät ja muut tarvittavat tiedot.”

Rajapintoja muihin tietojärjestelmiin

Sen lisäksi että Katrina on oma kokonaisuutensa, siinä on rajapintoja muihin tietojärjestelmiin. Esimerkiksi rippikoulut ja niihin ilmoittautuneiden oppilaiden tiedot voidaan viedä suoraan Kirjurin rippikoulujärjestelmään.

”M&V Softwarella tuntuu olevan ajantasainen käsitys seurakuntien yhteisistä tietojärjestelmistä, joihin pitää olla rajapinnat kunnossa. Heillä vaikuttaisi olevan hyvä seurakuntien arjen tuntemus”, toteaa Koivisto.

Myös seurakuntalaiset ovat päässeet osaksi siirtymistä Katrina-aikaan, vaikka tuntuvin muutos on tapahtunut seurakunnan työntekijöiden arjessa. Nykyään ilmoittautuminen leireille ja kerhoihin onnistuu nettiselaimen kautta.

”Ilmoittatuminen netissä on nykyaikaa. Uskon, että monien mielestä tämä toimintamalli on helpompi kuin edellinen: esimerkiksi rippikouluihin piti ilmoittatua tulemalla tilaisuuteen tiettynä päivänä”, arvelee Koivisto.

Kahdeksan kuukauden käyttökokemuksen jälkeen Koivisto sanoo olevansa tyytyväinen Katrinaan, vaikka näkee siinä kehittämisvaraa.

”Toivoimme toiminnanohjausjärjestelmältä käytännöllisyyttä ja toimivuutta, missä on ollut tarpeisiimme nähden hieman kankeutta. Katrina on kuitenkin osoittautunut monipuoliseksi, sillä se on muovattavissa eri työntekijöiden tarpeisiin.”

Lue muita Katrinan asiakastarinoita

Kokemuksia käyttöönottoprojektista Salon seurakunnasta

Uuden järjestelmän tai ohjelmistokokonaisuuden tilauksen jälkeen organisaatio pääsee aloittamaan käyttöönottoprosessin, josta tulee onnistunut osapuolten avoimella ja tiiviillä yhteispelillä. Tässä artikkelissa tarkastelemme, millaiselta Katrina-ohjelmiston käyttöönottoprosessi näytti Salon seurakunnan kolmen vastuuhenkilön näkökulmasta.

Lue lisää

Jyväskylän seurakunta luottaa vahvaan tunnistautumiseen ilmoittautumisissa

Katrinan vahvan tunnistautumisen avulla ilmoittautumiset saadaan kerättyä luotettavasti sähköisessä muodossa yhdellä järjestelmällä. Vahva tunnistautuminen palvelee parhaimmillaan sekä seurakuntaa että tapahtumaan ilmoittautujia, kun tietoturva ja tietojen päivitettävyys ovat kunnossa. Jyväskylän seurakunnassa on vuodesta 2019 lähtien hoidettu kaikki ilmoittautumiset Katrinaan vahvan tunnistautumisen avulla.

Lue lisää

Kolmen seurakunnan talouspäällikkö

Seurakunnan talouspäällikkönä toimiminen vaatii hyviä organisointitaitoja sekä isojen kokonaisuuksien hahmottamiskykyä. Kolmen seurakunnan talouspäällikön toimien hoitaminen puolestaan vaatii jo kosolti innovatiivisuutta ja aitoa paloa kehittää seurakuntien toimintamalleja. Muun muassa nämä tekijät nousevat esiin Pirta Melaluodon arjessa kolmen seurakunnan talouspäällikkönä.

Lue lisää

Tampereen seurakuntayhtymä

Tampereen seurakunta otti keväällä 2019 käyttöönsä Katrina-toiminnanohjausjärjestelmän. Millainen rooli Katrinalla on seurakuntien digitalisaatiossa ja kuinka järjestelmä toimii suuren seurakuntayhtymän käytössä?

Lue lisää

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan historiassa on ollut vuosien varrella käytössä monenlaisia seurakunnan hallintorakenteita. Seurakuntatalouteen on myös liittynyt seurakuntia eri ajankohtina. Yhteisenä tekijänä kaikille muutoksille on se, että Katrina on saatu mukautettua hyvin uuteen hallintorakenteeseen.

Lue lisää

Raision seurakunta

Raision seurakunnalla oli toiveissa selkeä varauskirjajärjestelmä, joka vähentää työntekijöiden sähköposti- ja puhelinliikennettä. Oikeat ihmiset piti saada organisoidummin oikeisiin tiloihin ja tilaisuuksin, niin ja vielä oikeaan aikaankin.

Lue lisää

Savonlinnan seurakunta

Savonlinnan seurakunta otti Katrinan käyttöön vuonna 2006, kun yhteisen kalenteriohjelman tarve tuli välttämättömäksi. Yhteistyötä on tehty naapuriseurakuntien kanssa ohjelmiston tiimoilta alusta asti.

Lue lisää

Keski-Pohjanmaan IT-aluekeskus

Katrina on käytössä lähes jokaisessa Kokkolan, Kalajoen ja Raahen rovastikunnan 22 seurakunnassa. Keski-Pohjanmaan IT-aluekeskuksen tietohallintopäällikkö Markus Tuomi on auttanut hankinnoissa. Yksi yleisin hankintaperuste on ollut Katrinan joustavuus.

Lue lisää

Jyväskylän seurakunta

Jyväskylän seurakunta otti Katrina varausjärjestelmän käyttöönsä vuonna 2004. Hankintaa oli alusta lähtien tekemässä IT-alueen päällikkö Jouko Tokkari.

Lue lisää

Järvenpään seurakunta

Järvenpään seurakunta ei tyytynyt Katrinan kalenteri- ja muihin perusominaisuuksiin. Seurakunta halusi nykyaikaistaa kertaheitolla henkilöstönsä työrutiinit ja otti syksyllä 2014 käyttöön myös useimmat järjestelmän lisäominaisuudet.

Lue lisää