Rauman Fera

Rauman Fera on perinteikäs urheiluseura, jonka toiminta keskittyy tyttö- ja naispesäpalloiluun. Suunnilleen 200 harrastajan voimin toimiva Fera tarjoaa mielekkään vaihtoehdon harrastaa pesistä seurassa, olipa lähtötaso lajiin mikä tahansa.

Hyvähenkistä harrastamista pesiksen parissa

 

Vuonna 1958 perustetun Rauman Feran toiminnassa yhdistyvät rehellisyys ja positiivinen tekemisen asenne. Toiminnan päämäärissä kohtaavat pesäpalloharrastuksen mahdollistaminen mutta samalla myös huipulla pysyminen naisten puolella. Raumalla tyttöjen pesäpallolla onkin jo mukava määrä harrastajia, josta on kiittäminen Feran aktiivista otetta.

Feran toimistosihteeri Miia Rajala on yksi seuran kolmesta työntekijästä. Hän on oikea henkilö tulkitsemaan meille seuran tämän hetkistä tilannetta.

– Hommat etenevät positiivisissa merkeissä. Seurassa aloitti äskettäin uusi junioripäällikkö ja viime kesänä naisten Superpesisjoukkue yllätti positiivisesti sarjasijoituksellaan.

Kaikki urheilulajit kilpailevat jatkuvasti nuorten vapaa-ajasta kaiken muun toiminnan kanssa. Fera on pystynyt vakiinnuttamaan harrastajamääränsä ja seuralla on joukkue mukana jokaisessa ikäluokassa. Yksi tärkeä seikka pesäpallon harrastamiseen lienee lajin suhteellinen edullisuus verrattuna moniin muihin harrastuksiin. Lisäksi pesäpalloa pidetään usein varsin tervehenkisenä ja reippaana harrastuksena.

Raumalla on aloitettu toiminta myös naperopesiksessä. Naperopesis tarjoaa neljä- ja viisivuotiaille lapsille mahdollisuuden tulla tutustumaan ja pitämään hauskaa pesäpallon parissa. Sen avulla seura myös sitouttaa harrastajia lajin pariin jo nuoresta iästä asti ja moni harrastaja jatkaakin ikäluokkajoukkueisiin.

Kasvava jäsenmäärä vaatii seuralta selkeää viestintää harrastajien ja heidän vanhempiensa kanssa. Tämän ja monen muun asian tehostamisen ratkaisuksi valikoitui Seuramappi-jäsenpalvelu. Nykyisin Fera ja Rajala hoitavatkin viestityksen ja laskutuksen jäsenille sekä yhteistyökumppaneille Seuramapin kautta.

– Viestiminen on helppoa ja kaikki tiedot ovat napinpainalluksen takana. Lisäksi meillä on käytössä dokumentit –ominaisuus, jossa on helppo säilyttää esimerkiksi sopimuksia

Seuramapissa kaikki toiminnot ovat yhden jäsenpalvelun alla. Harrastajan siirtyessä ikäluokkaa ylemmäksi ovat hänen tietonsa jo valmiiksi kirjattuna järjestelmässä. Olipa kyseessä naperopesiksen harrastaja tai Superpesistä pelaava puoliammattilainen, hoituvat asiat Seuramapin kautta. Rajalan mukaan omien junioreiden siirtymää edustusjoukkueisiin tuetaan seurassa aktiivisesti.

– Meillä on käytössä Feran kasvupolku, jonka kautta omia kasvatteja pyritään nostamaan Superpesikseen. Tytöt ovat nähneet tällaisia tarinoita ja se innostaa heitä lisää.

Rauman maantieteellisen sijainnin huomioiden on paikallaan kysyä myös perinteisestä Rauma–Pori asetelmasta pesäpallon puolella. Jääkiekosta monille tuttu vastakkainasettelu on läsnä myös maamme kansallislajissa ja tuo paikallisotteluihin oman mausteensa.

– Muutin Raumalle kymmenen vuotta sitten ja olen kyllä aistinut sen. Paikallispelit tuovat aina oman positiivisen jännitteensä myös harrastajille, naurahtaa Rajala iloisesti.

Kuva_Seuramappi1[2]

Lue muita Seuramapin asiakastarinoita

Rauman Fera

Rauman Fera on perinteikäs urheiluseura, jonka toiminta keskittyy tyttö- ja naispesäpalloiluun. Suunnilleen 200 harrastajan voimin toimiva Fera tarjoaa mielekkään vaihtoehdon harrastaa pesistä seurassa, olipa lähtötaso lajiin mikä tahansa.

Lue lisää

Liikunnan Riemu

”Harrastaminen kiinnostaisi, mutta ei ehkä enää niin vakavalla otteella. Liikunnan Riemu tarjoaa monelle entiselle ja uudelle harrastajalle mahdollisuuden aloittaa harrastaminen mahdollisimman matalalla kynnyksellä.”

Lue lisää

BK-46 Handboll

Karjaalainen BK-46 Handboll on pitkät perinteet omaava käsipalloseura, joka päätti viime keväänä nykyaikaistaa toimintaansa valitsemalla käyttöönsä Seuramappi -toiminnanohjausjärjestelmän.

Lue lisää

Rauman Uimaseura

Urheiluseurat liikuttavat monia, mutta pyörivät usein harvojen voimin. Suuri määrä säilöttäviä tietoja ja informaation sujuva kulku aiheuttavat omat haasteensa vähälukuiselle seurajohdolle ja valmentajille. Rauman Uimaseurassa tiedon kulku ja harrastajien läsnäolon seuranta helpottuivat huomattavasti, kun seura päätti ottaa käyttöönsä Seuramappi -toiminnanohjausjärjestelmän.

Lue lisää

Swimming Jyväskylä

”Käytännön työnteko helpottui kertaheitolla. Jäsenkunta on oppinut hyvin, että ilmoittautumiset hoidetaan Seuramapin kautta ja nyt aikaa jää muuhunkin kuin vain taulukoiden tulkitsemiseen ja täyttämisiin”

Lue lisää

Rauman Salibandy

”Seuramappi on tuonut ratkaisun siihen pulmaan, mitä varten se alun perin hankittiinkin eli jäsenrekisteriin, mutta käyttömahdollisuudet ovat lopulta osoittautuneet paljon monipuolisemmiksi, mitä uskalsimme odottaa”

Lue lisää

Eurajoen Voimistelijat

”Ydinvoimapitäjässä siirryttiin Seuramapin myötä urheilussakin nykyaikaan”

Lue lisää

Karstulan Kiva

“Kaikkein parasta on se, että pystymme lähettämään Seuramapin kautta kaikki maksut viitteellisinä jäsenistölle. Meillä on pankin kanssa sopimus, jonka kautta he hakevat rahat järjestelmästä tilille. Näin pankkikulut on saatu selvästi aikaisempaa pienemmiksi.”

Lue lisää

Lahden Pyöräilijät Ry

Lahden Pyöräilijät ottivat Seuramapin käyttöönsä keväällä 2015. Seuran kausijulkaisuun kirjoitettiin juttu Seuramapista, johon haastateltiin henkilöitä sekä M&V Softwaren että Lahden Pyöräilijöiden puolelta.

Lue lisää