Rauman Uimaseura

Urheiluseurat liikuttavat monia, mutta pyörivät usein harvojen voimin. Suuri määrä säilöttäviä tietoja ja informaation sujuva kulku aiheuttavat omat haasteensa vähälukuiselle seurajohdolle ja valmentajille. Rauman Uimaseurassa tiedon kulku ja harrastajien läsnäolon seuranta helpottuivat huomattavasti, kun seura päätti ottaa käyttöönsä Seuramappi -toiminnanohjausjärjestelmän.

Ilmoittautumiset kuntoon ja tiedot ajan tasalle Seuramapin monipuolisilla ominaisuuksilla

Maailma pyörii nykyisin jäsentyneen tiedon ja erilaisten tietokantojen ympärillä. Suuntasitpa töihin tai kuntosalille niin kirjautumis- ja läsnäolotietosi kirjautuvat ylös johonkin järjestelmään. Kuvitellaanpa tilanne, että töihin tullessa ei olisi lainkaan kellokorttia tai työaikakirjausta, vaan kaikki tiedot ylläpidettäisiin erillisen osaston manuaalisella kirjaustavalla. Voisi kuvitella, että kyseessä olisi kohtuullisen työläs prosessi.

Urheiluseuratoiminta poikkeaa työelämästä tai yksityisistä palveluntarjoajista merkittävästi siinä, että toiminta tuotetaan vähälukuisella henkilöstöllä ja pitkälti vapaaehtoistoimijoiden voimin. Rauman Uimaseuralla on seurakoordinaattorin lisäksi yksi päätoiminen valmentaja, muun toiminnan pohjautuessa vapaaehtoisuuteen. Tämän vuoksi tehokas hallinto ja tietojen kirjauksen automatisointi ovat merkittäviä tekijöitä ajankäytön tehostamiseksi. Seurakoordinaattori Tuuli Tunturin mukaan Seuramapin käytön myötä harrastajien paikallaolon seuranta ja kirjaus muuttuivat huomattavasti helpommaksi.

”Meillä hoitui tapahtumiin ilmoittautuminen ennen ilmoittautumislappujen kautta, jotka valitettavasti olivat usein hukassa. Nykyisin harrastajien ilmoittautuminen ja osallistumistietojen tilastoinnit hoituvat suoraan Seuramapin Paikalla! -ominaisuuden kautta. Tietoja jäsenmääristä ja osallistujista tarvitaan esimerkiksi erilaisiin tukihakuihin”, Tunturi toteaa.

Osallistumiskirjauksen helpottumisen lisäksi Seuramapissa vastuuta tietojen päivittämisestä voidaan jakaa myös harrastajille ja heidän vanhemmilleen. Jokainen jäsen saa järjestelmään omat tunnuksensa, joiden kautta hän pystyy pitämään tietonsa ajan tasalla ja seuraamaan omien maksujensa tilaa. Monissa uuden järjestelmän käyttöönotto saattaa herättää pelkoa ja mietteitä siitä, kuinka ATK-taidot riittävät järjestelmän käyttämiseen. Tähän liittyen Tunturilla on selkeä näkemys Seuramapista.

”Seuramapin käyttäjänä ei tarvitse todellakaan olla insinööri, vaan tavallisena maallikkonakin pärjää hyvin”, hän naurahtaa.

Uudenlainen järjestelmä tai ratkaisu vaatii aina myös uuden opettelua. Käyttöönottoprosessin mielekkyys riippuu kuitenkin paljon siitä, millaista tukipalvelua on saatavilla. Seuramapin tukipalvelu on käyttäjille ilmainen, mikä on ollut merkittävä asia Rauman Uimaseuralle.

”Kaikkiin kysymyksiin olemme saaneet vastauksen nopeasti ja mahdollisiin ongelmiin on löytynyt aina ratkaisu”, kiittelee Tunturi.

Lue muita Seuramapin asiakastarinoita

Rauman Fera

Rauman Fera on perinteikäs urheiluseura, jonka toiminta keskittyy tyttö- ja naispesäpalloiluun. Suunnilleen 200 harrastajan voimin toimiva Fera tarjoaa mielekkään vaihtoehdon harrastaa pesistä seurassa, olipa lähtötaso lajiin mikä tahansa.

Lue lisää

Liikunnan Riemu

”Harrastaminen kiinnostaisi, mutta ei ehkä enää niin vakavalla otteella. Liikunnan Riemu tarjoaa monelle entiselle ja uudelle harrastajalle mahdollisuuden aloittaa harrastaminen mahdollisimman matalalla kynnyksellä.”

Lue lisää

BK-46 Handboll

Karjaalainen BK-46 Handboll on pitkät perinteet omaava käsipalloseura, joka päätti viime keväänä nykyaikaistaa toimintaansa valitsemalla käyttöönsä Seuramappi -toiminnanohjausjärjestelmän.

Lue lisää

Rauman Uimaseura

Urheiluseurat liikuttavat monia, mutta pyörivät usein harvojen voimin. Suuri määrä säilöttäviä tietoja ja informaation sujuva kulku aiheuttavat omat haasteensa vähälukuiselle seurajohdolle ja valmentajille. Rauman Uimaseurassa tiedon kulku ja harrastajien läsnäolon seuranta helpottuivat huomattavasti, kun seura päätti ottaa käyttöönsä Seuramappi -toiminnanohjausjärjestelmän.

Lue lisää

Swimming Jyväskylä

”Käytännön työnteko helpottui kertaheitolla. Jäsenkunta on oppinut hyvin, että ilmoittautumiset hoidetaan Seuramapin kautta ja nyt aikaa jää muuhunkin kuin vain taulukoiden tulkitsemiseen ja täyttämisiin”

Lue lisää

Rauman Salibandy

”Seuramappi on tuonut ratkaisun siihen pulmaan, mitä varten se alun perin hankittiinkin eli jäsenrekisteriin, mutta käyttömahdollisuudet ovat lopulta osoittautuneet paljon monipuolisemmiksi, mitä uskalsimme odottaa”

Lue lisää

Eurajoen Voimistelijat

”Ydinvoimapitäjässä siirryttiin Seuramapin myötä urheilussakin nykyaikaan”

Lue lisää

Karstulan Kiva

“Kaikkein parasta on se, että pystymme lähettämään Seuramapin kautta kaikki maksut viitteellisinä jäsenistölle. Meillä on pankin kanssa sopimus, jonka kautta he hakevat rahat järjestelmästä tilille. Näin pankkikulut on saatu selvästi aikaisempaa pienemmiksi.”

Lue lisää

Lahden Pyöräilijät Ry

Lahden Pyöräilijät ottivat Seuramapin käyttöönsä keväällä 2015. Seuran kausijulkaisuun kirjoitettiin juttu Seuramapista, johon haastateltiin henkilöitä sekä M&V Softwaren että Lahden Pyöräilijöiden puolelta.

Lue lisää