Katrinan ominaisuudet

Katrina on seurakuntien käyttöön kehitetty monipuolinen toiminnanohjausjärjestelmä. Sen avulla hoidat esimerkiksi tilavaraukset, viestit työntekijöille ja seurakuntalaisille, sekä hallitset kalenteritoimintoja.

Perusohjelmiston lisäksi lisäominaisuuksilla muokkaat Katrinasta juuri oman seurakuntasi näköisen työkalun.

katrina_ominaisuudet

Katrina-ohjelmiston perusominaisuudet

Katrinan käyttäjät ja historia

Katrina-ohjelmistoa käyttää Suomessa yhteensä jo yli 270 ev.lut. seurakuntaa. Ohjelmisto on toteutettu kirkon tietosuojapolitiikan mukaisesti, ja se sisältää kaikki tarvittavat ominaisuudet koko seurakunnan hallitsemiseen. Katrinaa käyttävien seurakuntien työntekijöiden määrä vaihtelee viidestä aina viiteensataan työntekijään saakka. Olipa seurakuntanne minkä kokoinen tahansa, Katrina on helppo ja luotettava arjen apulainen.

Katrinan ensimmäinen versio julkaistiin jo lähes kaksikymmentä vuotta sitten. Ensi askelista nykypäivään se onkin kasvanut varausjärjestelmästä kokonaisvaltaiseksi toiminnanohjausjärjestelmäksi. Katrinaa on kehitetty alusta saakka yhteistyössä seurakunta-asiakkaiden kanssa ratkaisemaan heidän tarpeitaan helppokäyttöisen toiminnanohjauksen osalta.

Laaja järjestelmäkokonaisuus

Katrina-ohjelmisto on laaja internet-selaimella käytettävä järjestelmäkokonaisuus. Asiakasseurakunnat voivat itse valita, millä laajuudella he käyttävät Katrinaa. Katrinan perusominaisuuksien lisäksi Katrinan käyttöä on mahdollista laajentaa tarjolla olevilla monipuolisilla lisäominaisuuksilla.

Katrinan kehityksessä otetaan huomioon rajapintayhteydet kirkkohallituksen käyttämien järjestelmien ja Katrinan välillä. Rajapinnat tehostavat tietojen siirtymistä automatisoidusti eri järjestelmien välillä ja näin ollen vähentävät manuaalisen työn tarvetta. Rajapintojen käyttöönotto tekee Katrinasta entistäkin keskeisemmän järjestelmän seurakunnan perusarjessa. Perusominaisuuksiin on sisällytetty erittäin paljon hyvää palautetta saanut tilastointirajapinta Katrinan ja kirkkohallituksen Nuotta-tilastojärjetelmän välille.

Lisätietoja lisäominaisuuksista sekä Katrinaan rakennetuista rajapinnoista löydät Lisäominaisuudet -sivulta.

 

Tukipalvelut

Vitec Katrina Oy:n henkilöstöstä koostuva Katrina-tiimi tuottaa Katrina Tuki –palvelua, joka on Katrina-ohjelmistoa käyttävien seurakuntien saatavilla. Katrina-tiimi tuottaa päivityksiä Katrinaan, jotka tulevat automaattisesti tehtävien päivitysten jälkeen kaikkien Katrina-käyttäjien hyödynnettäviksi. Seurakuntien Katrinoista otetaan joka vuorokausi varmuuskopiot palvelimille. Varmuuskopioista voidaan Katrina Tuen toimesta palauttaa tietoja Katrina-käyttäjien niin toivoessa.

 

 

Perusohjelmisto koostuu lukuisista seurakuntien käyttöön luoduista ominaisuuksista.

 • Henkilöiden kalenterit
 • Tilojen kalenterit
 • Katrina CRM
 • Laskutus
 • Tallennusperusteisten henkilötietojen ylläpitotoiminnot
 • Katrina eKirje
 • Varauskirja
 • Varauslistaus
 • Yhteisten palaveriaikojen haku
 • Jumalanpalvelussuunnittelu
 • Kirjasto
 • Kustannuspaikkajako
 • Tilastot (tietojen siirto automaattisesti Nuotta-rajapinnalla)
 • Tilojen käyttöaste ja muut johtamisen tilastointityökalut
 • Loma- ja työvuorolista
 • Matkalaskut
 • Tarjoiluvaraukset
 • Tulosteet kaikista varauksista
 • Etusivun tiedotetoiminto
 • Sisäiset viestit ja Katrinan järjestelmäilmoitukset
 • Varauksien erilliset kirkollisten toimitusten tietolomakkeet
 • Varausvahvistusten toimittaminen sähköpostilla
 • Lehtitiedotteiden toteuttaminen myös suoraan varausten tiedoilla
 • Varauksiin tarvittavien ammattikuntien edustajien etsintä
 • Laajat ohjelmakohtaiset asetukset
 • Käyttäjien hallinta
 • Asetukset henkilökohtaisen käytettävyyden parantamiseksi
 • Online-ohjeet
 • Palautekanava

Katrina seurakunnan päivittäisen arjen tukena

Kotimainen ohjelmisto seurakuntien arjenhallintaan

Katrina on yhdessä seurakuntien kanssa seurakuntien tarpeisiin tehty toiminnanohjausjärjestelmä. Arjenhallinta on asia, jota käyttäjät Katrinassa arvostavat.

Kalenterin ja varaustenhallinnan lisäksi ohjelmisto auttaa mm. jumalanpalvelusten suunnittelussa, tiedotuksen koordinoinnissa sekä erilaisten ilmoittautumisten keruussa. Katrina on 100% suomalainen, josta merkkinä on Avainlippu-tunnus.

Toimiva ja luotettava asiakasrekisterijärjestelmä

Keväällä 2018 Katrinan perusohjelmistokokonaisuuteen julkaistiin CRM -asiakasrekisterijärjestelmä. Katrinan asiakasrekisterijärjestelmän avulla kaikki Katrinaan tallennettavat tiedot rekisteröidyistä linkittyvät yhteen paikkaan ja ovat siten kootusti saatavilla.

Katrina CRM tukee rekisterin pitäjää EU:n tietosuoja-asetuksen velvoitteissa, jotka astuivat voimaan 25.5.2018.

Katrina toimii siellä missä sinäkin

Katrina helpottaa kaikkien seurakunnassa toimivien henkilöiden töitä ja on usein seurakunnan tärkein päivittäinen työkalu. Mobiiliversio toimii kännykällä ja tabletilla siellä missä työ on, joten asiat pysyvät Katrinassa tallessa ja järjestyksessä myös mobiilisti.

Työajan mobiilikirjauksen yhteydessä tallentuu myös paikkatieto, joten se on kätevä ja edullinen vaihtoehto esimerkiksi erillisillä kulkuluvilla toimivaan ratkaisuun.

Tee Katrinasta omannäköisesi kokonaisuus

Katrinaan on kehitetty runsaasti erilaisia lisäominaisuuksia, jotka toimivat saumattomasti perusohjelmiston kanssa. Päivittäiset työrutiinit helpottuvat, kun tiedot päivittyvät automaattisesti eikä samaa työtä tarvitse merkitä eri paikkoihin useita kertoja.

Katrina onkin näppärä arjen apulainen, joka tietää ja muistaa, ja on aina käden ulottuvilla. Lisäominaisuuksien kautta Katrina on muokattavissa juuri seurakunnan omien tarpeiden mukaiseksi.

Asiakkaiden kertomaa

Katrina on Suomen suosituin seurakuntien toiminnaohjausjärjestelmä. Se on käytössä yli 250:ssä seurakunnassa kautta maan. Katso, mitä asiakkaamme kertovat meistä.

Katrina-lisäominaisuuksien avulla saat ohjelmistosta enemmän irti

Räätälöi Katrina seurakuntasi tarpeisiin

Lisäominaisuuksien avulla Katrina-ohjelmiston voi muokata juuri oman seurakuntasi tarpeisiin sopivaksi. Laajasta luettelosta voit valita juuri ne ominaisuudet, joita toiminnassanne tarvitaan.

Viralliset lisäominaisuudet toimivat varmasti yhteen

Katrina lisäominaisuuksien käyttö varmistaa, että koko ohjelmisto toimii saumattomasti yhteen. Ne on suunniteltu toimimaan yhdessä, joten tiedonsiirto onnistuu aina, eikä käyttäjä joudu opettelemaan erilaisia käyttölogiikoita.

Lisäominaisuudet tuovat lisähyötyä

Katrina-lisäominaisuuksien tiedot päivittyvät kaikkiin toimintoihin automaattisesti. Kun teet muutoksen tai merkinnän yhteen sovellukseen, voit luottaa että se päivittyy myös muihin toimintoihin ja mobiiliin automaattisesti.

Katrina on suomen suosituin!

"Mobiilius on ehdottomasti Katrinan paras ominaisuus"

Vesa Koivisto, kirkkoherra, Järvenpään seurakunta

Katrina toimii myös mobiiliversiona

Mobiiliversio Katrinasta tarjoaa mahdollisuudet hallinnoida varauksia missä ikinä liikutkin.

Mobiilituntikirjauksen kautta työajan kirjaus on mahdollista tehdä omalla älypuhelimella. Samassa yhteydessä tallentuu paikkatieto, joten kirjaus onnistuu näppärästi myös työreissussa. Katrina tarjoaa mobiilituntikirjauksen myötä kätevän ja edullisen vaihtoehdon esimerkiksi erillisillä kulkuluvilla toimivaan ratkaisuun.

Lähetä tarjouspyyntö

Teemme uusille Katrina-asiakkaille aina räätälöidyn tarjouksen.

Varaa esittely tai kysy lisätietoja

Maksuton esittely

Varaa aika maksuttomaan etäesittelyyn, jonka yhteydessä kerromme ohjelmistosta lisää ja samalla voimme keskustella ohjelmiston soveltuvuudesta teidän käyttöönne.

Yhteydenotto

Jos haluat tietää lisää Katrinan mahdollisuuksista tai sinulla on muuta kysyttävää ohjelmistosta, ota yhteyttä niin palaamme asiaan pikimmiten. Ja kyllä, meiltä saa henkilökohtaista palvelua.