BK-46 Handboll

Selkeä järjestelmä laskutuksen ja jäsenrekisterin hoitamiseen

Monissa urheiluseuroissa eletään tällä hetkellä murroshetkeä, kun vanhemmat seura-aktiivit väistyvät nuorempien tullessa tilalle. Entisille toiminnoille ei ehkä löydykään enää tekijää yhtä helposti kuin ennen, mikä saattaa aiheuttaa kaaosta. Sukupolvenvaihdoksen voi kuitenkin hoitaa myös sujuvasti ja digitalisaatiota hyödyntäen, kuten Karjaalainen BK-46 Handboll meille osoittaa.

BK-46 Handboll on Suomen menestynein käsipalloseura miesten puolella, mutta seura tekee myös ansiokasta juniorityötä yhden päätoimisen toiminnanjohtajan johdolla. Vuoden 2016 keväällä seura päätti kartoittaa ratkaisua, joka kokoaisi seuran hallinnon vaatimat toimet yhden järjestelmän alle. Niinpä hallituksen jäsen ja seuran monitoimimies Kim Ahtola ryhtyi kartoittamaan eri vaihtoehtoja ja seura päätyi lopulta valitsemaan käyttöönsä Seuramapin.

”Jäsenistön rekisteröinti oli tärkeä asia, mutta oikeastaan perimmäinen syy hankkia järjestelmä oli laskutuksen selkeyttäminen.”

Ennen Seuramapin hankintaa seurassa hoidettiin tilitys kerran kaudessa ja etenkin kannatusjäsenten laskutus oli työlästä. Nykyisin laskut lähtevät oikeisiin osoitteisiin suoraan järjestelmästä, minkä ansiosta laskutuksen seurantaan käytetty aika on vähentynyt huomattavasti.

Usein uuden järjestelmän hankintakustannuksia saatetaan pitää suurina, unohtaen samalla järjestelmän tuoma positiivinen vaikutus seuran tulovirtaan pitkällä aikavälillä. BK-46 Handboll on todennut Seuramapin kannattavaksi hankinnaksi noin vuoden käyttökokemukseen pohjautuen.

”Seuramappi on ollut ehdottomasti kannattava sijoitus. Lisäksi pankkiyhteys -lisäpalveluun kannattaa satsata, sillä sen käyttö maksaa koko järjestelmän hinnan takaisin jo pelkästään siinä, että jäsenmaksut tulevat varmasti maksetuiksi”, pohtii Ahtola.

Toiminnanohjausjärjestelmän hankinta oli ensimmäinen askel seuran toiminnan digitalisoimisessa ja järjestelmän hankinta on ollut viisas ratkaisu myös ajankäytön tehostamisen näkökulmasta.

”Kokonaisuudessaan Seuramappi säästää paljon aikaa ja koko toiminta tulee kunnolla järjestäytyneeksi. Tällöin myös uusien jäsenten on helppo hypätä mukaan toimintaan”, toteaa Ahtola lopuksi.

Kirjoita kommentti

Sinun täytyy olla kirjautunut, jotta voit jättää kommentin.