Eurajoen Voimistelijat

Seuramappi on nykyaikaa

Eurajoen Voimistelijoiden aktiiveihin lukeutuvan Anne Kopran ei tarvitse miettiä pitkään, kun häneltä utelee reilun vuoden käytössä olleen Seuramapin hyviä puolia. Kopra vastaa empimättä, että ydinvoimapitäjässä siirryttiin Seuramapin myötä urheilussakin nykyaikaan.

– Konkreettisin ero entiseen tapahtui laskutuksessa. Aiemmin jäsenmaksut tultiin maksamaan toimistolle käteisellä, mikä oli hankala järjestelmä niin seuralle kuin jäsenillekin. Seuraavaksi kokeilimme vielä systeemiä, mikä oli pelkästään johtokunnan käytössä, mutta kun sekin tuntui tuottavan liikaa tuskaa, päädyimme Seuramappiin, eikä valintaa ole tarvinnut katua, Kopra tiivistää.

– Nyt näemme viitenumeroiden perusteella reaaliajassa, missä vaiheessa maksut ovat. Ja jos on tarvetta maksumuistutuksiin, voidaan rästitkin lähettää Seuramapin kautta, jatkaa Kopra.

Eurajoen Voimistelijat on vajaan 400 jäsenen erikoisseura, joka liikuttaa eurajokelaisia vauvoista ikäihmisiin saakka. Lasten myötä seuratoimintaan mukaan tullut Anne Kopra toimi pitkään seuran puheenjohtajana ja nykyisin hän vastaa Seuramapin ylläpidosta yhdessä Hanna Karjanlahden kanssa.

– Jäsenmaksujen sujuva perintä oli alkuperäinen syy Seuramapin käyttöön, mutta se tarjosi myös seuratyön erittäin käteviä bonuksia. Nyt pystymme lähettämään järjestelmän kautta jäsenistölle tiedotteita tarvittaessa niin sähköpostilla kuin tekstiviestilläkin.

– Reaaliaikaisen tiedottamisen pystyy myös tarvittaessa rajoittamaan pienempiin ryhmiin, mikä on tärkeää esimerkiksi tapauksissa, joissa ohjaaja sairastuu. Seuramappi on näin käytettynä ensiarvoisen hyvä työkalu myös ohjaajille, Kopra tietää.

Eurajoen Voimistelijoissa Seuramappia käytetään myös jäsenrekisterin ylläpitämiseen ja niin seuraan kuin ryhmiinkin liityttäessä. Jokaiselle jäsenelle annetaan myös omat tunnukset, joiden avulla pääsee tarvittaessa muuttamaan omia tietojaan.

– Vaikka Eurajoen Voimistelijat on pienehkö seura, on Seuramappi koettu ehdottoman hyväksi apuvälineeksi. Ei se ole todellakaan pelkästään isojen seurojen työkalu, Anne Kopra painottaa.

– Meillä on koettu tärkeäksi myös se, että mahdollisissa ongelmatilanteissa apua saa riittävän nopeasti. Vastauksia kysymyksiin ei tarvitse todellakaan odotella viikkokausia, kiittelee Kopra.