Lahden Pyöräilijät Ry

LAPY valitsi Seuramapin

Seuramappi on verkossa toimiva jäsenrekisteriohjelma, jolla urheiluseuran toimintaa on helppo hallita. Seuramappi on ollut LaPyn käytössä keväästä alkaen.

Seuramappi on urheiluseuran monitoimityökalu. Sen avulla voi ottaa vastaan ilmoittautumisia ja siirtää uusien jäsenten tiedot suoraan jäsenrekisteriin. Seuramapin kautta voidaan viestittää harrastajaryhmille, laskuttaa jäsenmaksut, osallistumismaksut ja tuotteet sekä seurata niiden maksamista. Henkilö- ja ryhmäkohtaiset budjettiseurannat helpottavat rahastonhoitajan tehtäviä. Seuramapin avulla myös lisenssitiedot pysyvät ajan tasalla.

– Seuramappi perustettiin, kun Rauman Taitoluistelijat lähestyi yritystämme. Heillä oli tarve saada täytettyä neljä asiaa: sähköinen ilmoittautuminen, laskutus, viestintä ja jäsenrekisteri. Peilasimme vaatimuksia omiin tuotteisiimme ja tämän toimeksiannon pohjalta syntyi urheiluseuroille seurajärjestelmä, joka pitää seuran toiminnan aktiivisena ja hallinnon ajan tasalla, Seuramapin takana olevan M&V Sotfwaren myyntipäällikkö Janne Porkka kertoo. Seuramapin toiminnot auttavat jäsentietojen ajan tasalla pysymistä, mutta myös koko seuran hallinto- ja seurantatoimintaa.

– Seurassa jää monta aikaa vievää välivaihetta pois, kun turhat paperit tiedon keruut voidaan unohtaa ja hallintoon sekä toimintaan liittyvät asiat voidaan pitää yhdessä paikassa. Oikeuksien avulla voidaan määritellä tiedot ja toiminnot, joita kukin henkilö pääsee tarkkailemaan tai muokkaamaan, Porkka toteaa.

Tiedot ajan tasalle

Lahden Pyöräilijöiden jäsenmäärä on kasvanut vahvasti, joten myös jäsenrekisterin hallinta oheistoimintoineen kaipasi päivitystä.

– Excel ei pysynyt mukana kasvussa ja lisäksi tiedoissa ilmeni jatkuvasti ristiriitoja. Uusien jäsenten tiedot eivät päivittyneet automaattisesti rekisteriin, joten tiedotteet eivät menneet kaikille, puheenjohtaja Niko Vironen sanoo.

Lahden Pyöräilijät valitsi huolellisen harkinnan jälkeen työkalukseen Seuramapin. Uudenaikainen selainpohjainen ohjelmisto oli ykkösvaatimus, koska seuralla on useita käyttäjiä ohjelmistolle.

– Vertailimme useita vaihtoehtoja, mutta kalenterinäkymä erotti Seuramapin muista toimijoista. Tämä avaa meille seurana paljon mahdollisuuksia esimerkiksi kilpailu- ja tapahtumailmoittautumisiin, lenkkiporukoiden hallintaan ja vaikka talkootoimintaan, Vironen kertoo.

Ohjelma mahdollistaa myös jäsenille oman näkymän, jonka avulla jäsenet voivat itse päivittää tietonsa. Ohjelmasta onkin lukuisia hyötyjä Lahden Pyöräilijöille.

– Nyt meillä on ajan tasalla olevat ja pysyvät jäsentiedot, jotka ovat varmuuskopioitu. Näin varmistetaan, että kaikki jäsenet saavat tiedotteet. Kalenterinäkymän kautta pystymme hallitsemaan seuran tapahtumia paremmin ja taloushallintaominaisuudet helpottavat paljon sekä hallituksen että kirjanpitäjämme työtä, Niko Vironen toteaa.

TEKSTI: LAPY

Kirjoita kommentti

Sinun täytyy olla kirjautunut, jotta voit jättää kommentin.