Rauman Fera

Hyvähenkistä harrastamista pesiksen parissa

 

Vuonna 1958 perustetun Rauman Feran toiminnassa yhdistyvät rehellisyys ja positiivinen tekemisen asenne. Toiminnan päämäärissä kohtaavat pesäpalloharrastuksen mahdollistaminen mutta samalla myös huipulla pysyminen naisten puolella. Raumalla tyttöjen pesäpallolla onkin jo mukava määrä harrastajia, josta on kiittäminen Feran aktiivista otetta.

Feran toimistosihteeri Miia Rajala on yksi seuran kolmesta työntekijästä. Hän on oikea henkilö tulkitsemaan meille seuran tämän hetkistä tilannetta.

– Hommat etenevät positiivisissa merkeissä. Seurassa aloitti äskettäin uusi junioripäällikkö ja viime kesänä naisten Superpesisjoukkue yllätti positiivisesti sarjasijoituksellaan.

Kaikki urheilulajit kilpailevat jatkuvasti nuorten vapaa-ajasta kaiken muun toiminnan kanssa. Fera on pystynyt vakiinnuttamaan harrastajamääränsä ja seuralla on joukkue mukana jokaisessa ikäluokassa. Yksi tärkeä seikka pesäpallon harrastamiseen lienee lajin suhteellinen edullisuus verrattuna moniin muihin harrastuksiin. Lisäksi pesäpalloa pidetään usein varsin tervehenkisenä ja reippaana harrastuksena.

Raumalla on aloitettu toiminta myös naperopesiksessä. Naperopesis tarjoaa neljä- ja viisivuotiaille lapsille mahdollisuuden tulla tutustumaan ja pitämään hauskaa pesäpallon parissa. Sen avulla seura myös sitouttaa harrastajia lajin pariin jo nuoresta iästä asti ja moni harrastaja jatkaakin ikäluokkajoukkueisiin.

Kasvava jäsenmäärä vaatii seuralta selkeää viestintää harrastajien ja heidän vanhempiensa kanssa. Tämän ja monen muun asian tehostamisen ratkaisuksi valikoitui Seuramappi-jäsenpalvelu. Nykyisin Fera ja Rajala hoitavatkin viestityksen ja laskutuksen jäsenille sekä yhteistyökumppaneille Seuramapin kautta.

– Viestiminen on helppoa ja kaikki tiedot ovat napinpainalluksen takana. Lisäksi meillä on käytössä dokumentit –ominaisuus, jossa on helppo säilyttää esimerkiksi sopimuksia

Seuramapissa kaikki toiminnot ovat yhden jäsenpalvelun alla. Harrastajan siirtyessä ikäluokkaa ylemmäksi ovat hänen tietonsa jo valmiiksi kirjattuna järjestelmässä. Olipa kyseessä naperopesiksen harrastaja tai Superpesistä pelaava puoliammattilainen, hoituvat asiat Seuramapin kautta. Rajalan mukaan omien junioreiden siirtymää edustusjoukkueisiin tuetaan seurassa aktiivisesti.

– Meillä on käytössä Feran kasvupolku, jonka kautta omia kasvatteja pyritään nostamaan Superpesikseen. Tytöt ovat nähneet tällaisia tarinoita ja se innostaa heitä lisää.

Rauman maantieteellisen sijainnin huomioiden on paikallaan kysyä myös perinteisestä Rauma–Pori asetelmasta pesäpallon puolella. Jääkiekosta monille tuttu vastakkainasettelu on läsnä myös maamme kansallislajissa ja tuo paikallisotteluihin oman mausteensa.

– Muutin Raumalle kymmenen vuotta sitten ja olen kyllä aistinut sen. Paikallispelit tuovat aina oman positiivisen jännitteensä myös harrastajille, naurahtaa Rajala iloisesti.

Kirjoita kommentti

Sinun täytyy olla kirjautunut, jotta voit jättää kommentin.