Rauman Salibandy

”Halusimme sähköisen jäsenrekisterin”

Raumalaiseen salibandyn erikoisseuraan SalBaan Seuramappi hankittiin entisen puheenjohtajan ja Seuramapin nykyisen ylläpitäjän Lauri Jalosen mukaan yksinkertaisesta syystä: seuraan haluttiin toimiva sähköinen jäsenrekisteri. Päätöksestä on nyt kulunut neljä vuotta.

– Seuramappi löytyi ratkaisuksi mahdollisimman nykyaikaisella tavalla eli hakupalvelu Googlen kautta. Ja kun yhteistyö sitten saatiin toimimaan, on anti ollut molemminpuolista. Meiltä on annettu palautetta ja Seuramappia on kehitetty sen mukaan, Jalonen selvittää.

– Seuramappi on tuonut ratkaisun siihen pulmaan, mitä varten se alun perin hankittiinkin eli jäsenrekisteriin, mutta käyttömahdollisuudet ovat lopulta osoittautuneet paljon monipuolisemmiksi, mitä uskalsimme odottaa, sanoo Jalonen.

Rauman SalBan toiminta käynnistyi vuonna 1993. Tällä hetkellä seurassa on joukkueita 15 ja pelaajia noin 300. SalBan miehet aloittavat syksyllä 2016 jo kolmannen kauden Salibandyliigassa ja naiset puolestaan pelaavat Kakkosdivisioonaa. Pienimmät juniorit ovat salibandykoululaisia ja seuran vanhimmat jäsenet pelaavat puolestaan Lauri Jalosen pelaajavalmentajana vetämässä 35-vuotiaiden miesten ryhmässä tai sitten harrastajajoukkueissa

– Seuramappi on meillä se väline, mitä kautta uudet jäsenet eli käytännössä uudet pelaajat rekisteröityvät seuraan. Kun halukkuus on ilmoitettu, seura vahvistaa, onko joukkueissa tilaa uusille pelaajille. Ilmoittautumisen yhteydessä kustakin pelaajasta saadaan myös yhteystiedot niin seuran kuin eri joukkueiden johtajienkin käyttöön

– Minusta on äärimmäisen hyvä asia, että jokainen pelaaja ja jäsen voi itse käydä päivittämässä omat tietonsa Seuramappiin. Seurassa laajemmat ylläpito-oikeudet on minun lisäkseni parilla muulla ja me pääsemme myös tarvittaessa käsiksi kaikkien yksittäisten joukkueiden tietoihin. Käytännössä järjestelmä on kuitenkin rajattu niin, että joukkueen tiedot ovat vain sen nimenomaisen joukkueen käytössä, Lauri Jalonen kertoo.

Jäsenrekisterin lisäksi Seuramappia käytetään SalBassa aktiivisesti niin koko seuran kuin yksittäisten joukkueidenkin tiedotuskanavana, josta löytyvät tiedot niin harjoitustapahtumista kuin vaikka vanhempien tapaamisistakin.

– Kukin joukkueenjohtaja merkitsee Seuramappiin, ketkä kaikki ovat olleet yhteisissä tilaisuuksissa paikalla. Tätä kautta saamme reaaliaikaisen tiedon esimerkiksi kaupungin liikuntatoimeen. Halutessaan tiedot voi päivittää vaikka kännykällä. Vastaavasti pelaajat voivat ilmoittaa jo etukäteen, ovatko tulossa harjoituksiin. Jos kovinkin moni joutuu jäämään pois vaikka flunssaepidemian takia, voi joukkueenjohto tehdä päätöksen treenien peruuttamisesta, jolloin harjoitusaika jää jonkun toisen joukkueen käyttöön, kiittelee Jalonen.

– Meillä Seuramapin kautta hoidetaan myös laskutukset. Järjestelmässä on myös reskontra eli käytännössä kaikki maksut kuittaantuvat heti seuran tietoon, hän jatkaa.

Lauri Jalonen kertoo pitävänsä aina kauden alla joukkueenjohtajille yhteisen koulutustilaisuuden Seuramapin toiminnasta. Hänen mukaansa jokainen joukkue voi itse päättää, mitä ominaisuuksia järjestelmästä otetaan käyttöön.

– Ainoastaan jäsenrekisteri on kaikille joukkueille pakollinen toiminto, korostaa Jalonen.

Kirjoita kommentti

Sinun täytyy olla kirjautunut, jotta voit jättää kommentin.